Nieuws

Corona

Beste theaterliefhebber,

 

De cultuursector is wel heel erg getroffen door de coronacrisis. Terwijl cafés en restaurants op een min of meer werkbare manier konden heropenen, zijn de regels voor de cultuur verre van evident.

Social distancing voor een theaterzaal betekent dat de capaciteit terugvalt op veel minder dan de helft. Wij hebben de oefening gemaakt voor 't Schat en komen tot de vaststelling dat wij hooguit nog 25 toeschouwers kunnen toelaten. En dan zijn er nog de regeltjes voor de repetities en voor onze foyer, die gelijkgesteld wordt met een café.

Wij zijn dan ook tot de onvermijdelijke conclusie gekomen dat heropenen in deze omstandigheden geen optie is. Wij willen immers de gezondheid van onze spelers, medewerkers en toeschouwers absoluut niet in gevaar brengen. 

Het is dan ook met spijt in het hart dat wij beslist hebben gedurende het kalenderjaar 2020 geen opvoeringen meer te laten doorgaan.

Het kriebelt echter om terug op de planken te staan en wij missen de gezelligheid van het nakaarten met u tussen pot en pint. Daarom kunnen wij het niet laten om nu al plannen te maken. Op voorwaarde dat de omstandigheden het dan toelaten, hopen wij u terug veilig te kunnen ontvangen eind februari voor de eerste productie van het seizoen 2020-21.*

Van zodra we daarover meer zekerheid hebben, bent u de eerste om dat te vernemen! 

Draag zorg voor jezelf en je naasten en laat ons samen hoopvol naar de toekomst kijken om er weer vol tegenaan te gaan in betere tijden.

Wij zullen doorgaan!

De Scheldezonen

 

* Het laatste strookje van het abonnement 2019-20 is geldig voor deze productie.