Terug

Wie is er bang voor Virginia Woolf - April 2015

Klassieker van Edward Albee
Regie: Roeland de Trazegnies

Korte inhoud

Elke generatie heeft recht op zijn klassiekers. En “Who’s afraid of Virginia Woolf” IS zo een klassieker. 
Edward Albee creëerde het stuk al in 1962 op Broadway waarna het wereldwijd tot op de dag van vandaag in alle talen werd opgevoerd. 
Het stuk werd wereldbekend na de indrukwekkende verfilming met Elizabeth Taylor en Richard Burton. 
In het stuk is het publiek getuige van de langzame instorting van een huwelijk. Tijdens een destructieve nacht nodigt een koppel van middelbare leeftijd enkele gasten uit. Al snel is duidelijk dat tijdens die nacht, met behulp van veel alcohol, de duivels van een kapot huwelijk uitgedreven zullen worden. Bovendien fileert Albee op een sublieme wijze de grenzen van de illusie... en het theater. 

De regie brengt deze “klassieker onder de klassiekers” in een gedurfde en moderne interpretatie. De indrukwekkende emotionele en fysieke uitputtingsslag van vier topacteurs zorgt voor een bijzondere kijksensatie bij het publiek. Voeg deze “Who’s afraid of Virginia Woolf” toe aan uw theaterverlanglijstje voor dit seizoen!

50 jaar NTGent

Met deze productie nemen wij deel aan het Oost-Vlaams Luik van de spiegelprojecten in het kader van 50 jaar NTGent.

Vijf stukken krijgen een nieuwe interpretatie door een liefhebbersgezelschap in Oost-Vlaanderen. Naast De Scheldezonen gaat het om Lust naar Kunst uit Lokeren met "De koning sterft", Teater 2000 uit De Pinte, ook met "De koning sterft", Toneelatelier Aalst met "Don Juan" en Vooruit Deinze met "Opening Night".

Graag vermelden dat we Virginia spelen op het Oost-Vlaams Spiegelfestival in de Schouwburg NTGent op woensdag 10 juni om 20u en dat die week ook de andere gezelschappen daar hun productie brengen.

Meer info is terug te vinden op : www.ntgent50.be

Speeldata

Woensdag Vrijdag Zaterdag Zondag
  24 Apr 20u00 25 Apr 20u00 26 Apr 18u00
29 Apr 20u00 1 Mei 20u00 2 Mei 20u00 3 Mei 15u00
6 Mei 20u00 8 Mei 20u00 9 Mei 20u00  
10 Jun 20u00      

Spelen mee

Fotoalbum