Terug

Maria eeuwigdurende bijstand - Februari 2023

Volkstheater van Arne Sierens
Regie: Koen De Ruyck

Korte inhoud

Plaats van het gebeuren is min drie van een shopping center, in de kelder van het consumptiekapitalisme.

"Ze hebben mij overal buiten gesmeten" zegt Mimi die daar verschijnt in tutu. Plus ze heeft nog zo wat problemen. Situaties waar ze niet alleen uitgeraakt. Dringende bijstand, alstublieft. Zo komt ze bij Gabriël, een oude vlam. Ooit stonden ze op trouwen. Hijzelf zit juist uit te leggen aan zijn maat Michel dat hij in een diepe put zit voor het moment. Michel ocharme de mens die zelf aan 't recht krabbelen is na een vreselijk duikaccident. Sta ons eeuwig bij. Heb kompassie met ons. Alle bijdragen zijn welkom. Steun ons. We hebben het nodig!

Mimi (van Maria), Michel en Gabriël zijn niet toevallig bijbelse namen. Het stuk is dan ook een hedendaagse parabel waarin de drie, al was het maar voor even, de ballast van het leven afwerpen om elkaar bij te staan in hun struggle for life.

Sierens dompelt hun dramatische levensverhalen onder in een bad vol humor. En wie ooit “Mijn Blackie”, "Martino", "De broers Geboers", “Trouwfeesten en processen”, “Poepsimpel” of “De pijnders” zag, weet tot welke schrijnend hilarische toestanden dit kan leiden.

Met: Hilde Gyselinck, Peter Claus en Eddy Janssen.

Speeldata

Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
  3 Feb 20u00 4 Feb 20u00 5 Feb 18u00
9 Feb 20u00 10 Feb 20u00 11 Feb 20u00 12 Feb 18u00
16 Feb 20u00 17 Feb 20u00 18 Feb 20u00  

Spelen mee

Fotoalbum